Despre mine
Numele meu este Maria Frunza! Sunt mama a 2 copii, mereu in cautare de metode noi de joaca, de intelegere a noastra ca oameni, de intelegere a emotiilor si acceptarea lor ca o normalitate.
Pentru ca, in opinia mea, emotiile sunt bune, trebuie doar sa le cunoastem mai bine si sa invatam sa le gestionam corect!
In 2017 cand am inceput formarea in NLP, mi-am dorit sa nu mai am nici o emotie! Pur si simplu sa trec prin viata fara sa imi fie frica, fara sa mai fiu furioasa, fara sa fiu trista… Parea cea mai buna decizie la inceput de formare…
Habar nu aveam ca asta m-ar fi facut doar un robotel care doar locuia pe acest pamant…
In 2018 cand am terminat formarea ca si consilier integrativ NLP mi-am dat seama ca emotiile au si ele rolul lor si sunt foarte importante, poate mai importante decat credeam… Si atunci mi-am dorit sa le cunosc.
La vremea aceea copiii mei aveau 5 ani jumate si respectiv 3 ani… Observam mediile de la gradinita si ideile cu care veneau acasa. Le era greu sa inteleaga anumite comportamente ale colegilor lor si oricat le explicam eu, sistemul nu prea era de partea lor…
Atunci mi-a venit o idee! Cum ar fi sa le pot explica ce inseamna empatia (emotie care cam lipsea) si stima de sine intr-un mediu organizat? Un mediu in care eu sa nu fiu mama lor ci indrumatoarea lor… un mediu in care sa invatam prin joaca care ne sunt calitatile si la ce sunt bune emotiile.
Pentru ca, in opinia mea, emotiile sunt bune! E nevoie doar sa le cunoastem!
Calitatile si abilitatile utile copiilor
Estea foarte important sa cultivam copiilor inca din primii ani de viata calitatile esentiale necesare pentru succesul din anii maturitatii. Acestea sunt doar cateva dintre calitatile importante pe care orice copil ar fi bine sa le aiba.
Pe langa acestea, mai sunt importante si: responsabilitatea, optimismul, politetea, respectul, perseverenta, onestitatea fata de noi si fata de ceilalti, asertivitatea, organizarea, atentia, disciplina, acceptarea, simtul umorului, memoria, bunatatea, mentinerea relatiilor, cautarea de solutii proprii, curaj…
De ce sau… la ce si cum il ajuta?
Pornind de la ideea ca fiecare este unic, copiii au dezvoltate aceste abilitati intr-o masura mai mica sau mai are. Rolul atelierelor este sa isi dezvolte inteligenta emotionala, sa isi creasca increderea in ei si sa stie sa isi recunoasca si sa-si gestioneze emotiile proprii. Toate aceste pornind de la calitatile si abilitatile pe care deja le au si imbunatatind calitatile si abilitatile dorite.
Sunt calitati si abilitati care pot fi utile in anumite medii: la scoala, in relatiile cu profesorii, cu colegii sau prietenii.
Dezvoltarea anumitor abilitati creste gradul de adaptare la mediu si de gasire a unor solutii rapide in domenii variate.
Calitatile copilului adaptat si echilibrat, pot face diferenta mai tarziu, cand va deveni un adult integrat in societatea in care traieste.
Conditia de baza pentru a participa la ateliere?
Copilul sa fie cel care alege sa vina la ateliere (nu impins de la spate sau trimis de mama sau tata).
Din experienta anilor care au trecut (aproape 5 ani la numar) copiii care au ajuns la mine pentru ca a fost decizia lor au revenit de fiecare data cu bucurie. Fie vorba intre noi… si cei care la inceput au fost mai reticenti, au ramas! 🙂
Am lucrat de-a lungul timpului cu copii intre 3 ani (atat avea baietelul meu) si 14 ani in sesiuni de grup sau individuale (momentan am grupe de la 7 la 14 ani).
Calitatile copilului adaptat si echilibrat, pot face diferenta mai tarziu, cand va deveni un adult integrat in societatea in care traieste.
Ani experienta
Ateliere realizate
Cursuri online
Articole pe blog
Cursuri de pregatire
Cursurile mele online
pot fi vizualizate pe platforma
CursPeNet.ro.
Evenimente
In aceasta sectiune poti gasi
evenimentele programate pentru
perioadele urmatoare
Cere atelier gratuit
Pentru cereri atelier gratuit
completeaza formularul
de pe pagina principala.
Aboneaza-te la newsletter!
Introdu emailul in casuta alaturata si o sa primesti noutati de pe blog si alte informari in legatura cu activitatea mea. Tu deti controlul cu optiunea de dezabonare usor de folosit pe care o includ in fiecare email.